Morten Dambo – IDC Kandidat maj 2021

Morten Steen har overgået alle mine forventninger ifm. min uddannelse som OWSI. Morten besidder meget stor viden inden for dykning, og han formår at gøre alting både sjovt og lærerigt.

Morten var bl.a. til rådighed på alle døgnets timer, hvilket var en stor hjælp og tryghed under kurset.

Tag endelig skridtet og deltag i et af Morten Steens kurser, hvad enten det er Divemaster, Open Water Scuba Instructor eller noget helt andet.
Det har virkelig været en stor fornøjelse, og jeg tog faktisk helt fra Aarhus til København af flere gange, da kurset var fordelt på flere weekender og helligdage.

Det har været det hele værd, og jeg vil til enhver tid gøre det igen!

Louise Thorn Lindholm – IDC Kandidat maj 2020

Har du gjort dig overvejelser om at blive en dykkerprofessionel, så husk navnet Morten Steen.

Morten er course director og gør Open Water Scuba Instructor kandidater klar til den endelige eksamen.

De sidste 4 uger, har jeg deltaget på den nye evolution-version af Instructor Development Course (IDC) med Morten Steen som kursusleder. Morten investerer tid i at klargøre IDC-kandidaterne til den endelige eksamen, i et omfang som går ud over det planlagte.

Hvis du har et spørgsmål, stort eller småt, en udfordring, ønske, frustration mv. så kan du altid stole på at Morten er der for dig. IDCen med Morten blev for mig, meget mere end det som forventes af PADI.

Det var uden tvivl det hårdeste, og mest udviklende kursus jeg nogensinde har været på. Jeg har lært SÅ meget om mig selv og det er Mortens fortjeneste. Jeg har lært at holde hovedet koldt i en uoverskuelig situation og jeg har lært at stole på mine instinkter. Men vigtigst af alt, så har Morten været der for mig og stolet på mig, HELE vejen igennem.

Morten, TAK for den sjæl du lægger i at få os IDC-kandidater godt igennem eksamen.

Charlotte Albrechtsen – IDC Kandidat Maj 2020

Kan ikke komme i tanke om noget andet tidspunkt hvor jeg på så kort tid har lært så meget!

Min største respekt for Morten S, jeg var aldrig kommet igennem OWSI uden dig!

Rasmus Byrdal Kjær – IDC Kandidat Maj 2020

Morten Steen er den mest dedikerede person jeg nogensinde har mødt! han er en yderst kompetent underviser, såvel som course director, og skaber et trygt læringsrum. IDC’en hos Morten Steen er enormt lærerig, hvad end du kommer med af udgangspunkt, og kan kun anbefales herfra.

Under IDC’en er Morten til rådighed dag og nat til spørgsmål der måtte opstå, og sluttidspunktet på kursusdagene er ikke fast, men når du føler dig klar til morgendagens udfordringer. Sammen med Morten er der et stærkt team af Staff Instructors, hver med en masse erfaring og guldkorn de gavmildt deler ud af, og samlet gør at du ER KLAR til at gå op instruktøreksamen efter kurset.

Tak for et fedt kursus Morten, det har været en kæmpe fornøjelse!

Emil Poulsen – IDC Kandidat maj 2019

Fra open water og nu til instruktør, Morten har været der igennem hele udviklingen. Han er inspirerende og enormt motiverende da han altid er glad og bringer sjove oplevelser ind i kurserne. Jeg ville ikke havde været den samme dykker idag hvis jeg ikke havde taget mine certifikater her.

Han er en storartet instruktør og den mest dedikeret person jeg nogle sinde har mødt.

Gorm Fogh Scherfig – IDC Kandidat oktober 2018

“From what we get we make a living. From what we give we make a life” – det stod på bagsiden af mit instruktør bevis med småt. Men indrammer det som Morten Steen står for.
Mentoren som binder færdighed og dannelse sammen for den enkelte elev, og aldrig fraviger banen selv om den kan være hård og ubarmhjertig, idet målet kun er det bedst mulige.
Jeg vil vende tilbage til Morten Steen igen og igen, fordi jeg får den bedste uddannelse som dykker hos ham.

Lærke Bennekow – IDC Kandidat oktober 2018

Det kan godt være, at søvn er en by i Rusland og at tid er en vanvittig luksus, man først opdager man havde, efter man starter på Morten Steens IDC. Men hvilken ro det så til gengæld giver at møde op til sin IE efter endt kursus og lynhurtigt indse, at den jo virker som rent vand ved siden af IDCen. Aldrig i mit liv har jeg været så godt klædt på til en eksamen. Jeg kan kun give Morten Steen mine varmeste anbefalinger. Tak for din kæmpe indsats Morten

Simon Andersen – IDC Kandidat oktober 2018

Morten er simpelthen den bedste course director man kan ønske sig. Både faglighed og engagement er helt i top. Enhver der overvejer at blive instruktør, bør gøre sig selv og sine fremtidige elever den tjeneste at tage sin IDC hos Morten.

Nicklas Rosenstjerne Kølle – IDC Kandidat oktober 2018

Har lige afsluttet en fantastisk IDC med Morten Steen. Vil kun anbefale at tage IDC med ham vi havde et fantastisk forløb som var både hårdt og sjovt. Morten underviser med hele sødt hjerte og står altid klar til at hjælpe. Vi var alle mere ind klar til IE og bestod med overskud men vigtigst af alt føler jeg Morten har givet mig overskuddet og viden til at komme ud og undervise med stor selvtillid så mange tak til dig Morten.

Søren Hansen – IDC Kandidat May 2018

En helt igennem fantastisk oplevelse! Jeg har taget IDC kursus hos Morten Steen og Kingfish.
Jeg har svært ved at forestille mig en anden Course Director være bedre til at motivere og lære fra sig end Morten Steen. Morten formår at få læringen og udviklingen til at tage afsæt i hver enkelt person, og man får en individuel og meget konkret feedback. Det helt klare fokus er at gøre hans kursister til de absolut bedste dykkerinstruktører de kan blive.
Der kan kun gives de klart bedste anbefalinger til Morten Steen og hans team.

Anne-Sophie Delbanco – IDC Maj 2018

Aldrig har jeg fået så meget indsigt i mine egne dykkerkundskaber og udviklet mig så meget som en sikker dykker efter at have været på IDC med den bedste Course Director – Morten Steen!

Joakim Nørballe – IDC Kandidat Maj 2018

Uden tvivl Danmarks dygtigeste og mest engagerede Course Director!!! Det mest udviklende kursus jeg har været igennem i mit liv. Kæmpe opbakning og vejledning hele vejen igennem. Man kan virkelig mærke at det er noget Morten ånder og lever for! Hvis 6 stjerner kunne gives var det i den grad blevet givet!!! Tak for en fantastisk IDC!!

Magnus McKay – IDC Kandidat Oktober 2016

Har du nogensinde overvejet at tage skridtet videre? Man har fået nok af at afholde dykkerture til Amager og prøvedyk, og leder efter nye udfordringer? Du har måske allerede overvejet ideen om at blive dykkerinstruktør?

At blive PADI OWSI, er et stort skridt at tage. Du øger dine evner som professionel dykker, samtidig med at du lærer at formidle din viden videre til andre. For mange er det det logiske skridt efter Divemaster-kurset, men før man hopper ud i det, skal man gøre sig en overvejelse.

  • Hvem skal jeg vælge som min Course Director?

Simpelt spørgsmål, som for nogen ikke har nogen betydning. For andre, er det altafgørende. En IDC er en tætpakket uge, hvor du skal lære en masse, på meget kort tid. Og for at lære alt dette, skal man have en god underviser, samt et godt læringsmiljø.

En god underviser vil kunne lære dig de ting du skal i løbet af ugen, så du kan klare din IE bagefter. Men vigtigere, kan en god underviser lære dig vigtig viden, som du skal bruge når du står med dit første Open Water-hold i Trykkerdammen 3 måneder senere. Derfor er det vigtigt at vælge den helt rigtige Course Director fra starten af.

Da jeg skrev mig op til IDC’en, var jeg lidt nervøs for hvordan hele kurset skulle kunne gennemføres, når nu der var så mange elementer der skulle opnås på så kort tid. Da jeg fik mine kursusmaterialer virkede det hele meget uoverskueligt, og det var en udfordring at finde hoved og hale på det hele. Heldigvis afholdt Course Director Morten Steen en prep-night, 2uger inden kursusstart, hvor kurset blev gennemgået samt alle spørgsmål blev besvaret. Jeg gik fra aftenen meget mere afslappet og mindre nervøs, og jeg var bare klar til at starte!

Kurset startede en kold oktober morgen, hvor søvnen hvilede tungt i øjnene på deltagerne, men allerede her viste Morten, og hans to IDC Staff’ere Thomas og Rannvá, stort overskud og fik sat kurset godt i gang.

Kurset bestod af lange, intensive dage, som blev en kombination af overtræthed, overgearethed og  komplet udmattelse. Men humøret og motivationen var høj igennem hele forløbet – og det kan man kunne takke vores course director for. Selv i de sene aftentimer, formåede Morten at holde niveauet oppe, og få alle igennem selvom vi blev et tungere og tungere læs at lege med. Men der kom aldrig sure miner eller andre udfald, kun konstruktiv kritik og en masse humor og godt humør.

Som ved et PADI Divemaster-kursus, findes der ikke et lærer-elev forhold mellem Morten og os, eleverne, men et mentorforhold. Men selvom Morten var mentoren, var der plads til sjov og leg, groteske historier, fjollet dykkerudstyr, pinlige episoder, kærlige drillerier og alt det, som gør et læringsmiljø optimalt. Man følte sig i trygge hænder hele tiden, og alle var inkluderet fra første dag.

Den intense uge, ruskede de 4 IDC-kandidater godt og grundigt sammen, og skabte et specielt bånd, som ikke kun blev internt imellem kandidaterne, men også spredte sig ud til Morten, Thomas og Rannvá. Og det gjorde mit IDC til verdens fedeste oplevelse.

For at opsummere: hvis du vælger at tage dit IDC sammen med Morten, kan du være sikker på at få en fantastisk oplevelse, hvor du bliver placeret i et perfekt læringsmiljø med nogle fantastiske mennesker, som ikke kun er fede at være sammen med, men samtidig kan udvikle dig fra en nervøs divemaster til den sejeste instruktør på kortere tid end du tror. Du får seje fortællinger om vilde dykkerrejser, sjove kursusoplevelser og leget med en masse udstyr.

Så hvis du vil være sikker på at blive den bedste instruktør du kan blive, så er Morten Steen den helt rigtige Course Director for dig.

Matias Hansen – IDC Kandidat Oktober 2016

Jeg tog min IDC og EFRI med Morten Steen som CD, Ranva og Thomas som IDC Staff instructor og sammen med 3 andre kandidater

Det hele startede med vi blev inviteret til en prep night 2 uger før selve IDC´en. Den var med til at give os et rigtig godt indblik i hvad vi skulle på kurset, men også hvad vi skulle forberede til den første dag.

IDC´en var et hårdt program som dagligt bestod af mellem 12 til 14 timers arbejde. Men selvom det var nogle hårde dage, var ”de” (Morten, Ranva og Thomas) med til at gøre det til en fornøjelse. De sørgede hele tiden for at presse en til at yde det maksimale og sikre at kvaliteten var i top.

Under hele kurset var der en ekstrem professionalisme og seriøsitet, men samtidig var der også plads til sjov og at man kunne hygge sig.

Hvis jeg skulle gøre det om, ville jeg måske vælge en løsning hvor både IDC´en og EFRI ikke lå i forlængelse af hinanden, da det var 9 dage uafbrudt arbejde, da det var virkelig hårdt. Jeg kunne godt have brugt en fri dag til at nå læse op på ting jeg var i tvivl om eller lige til at puste ud og forberede mig til de næste dage.

Alt i alt er jeg simpelthen så glad og stolt over jeg har taget min IDC og EFRI med Morten som instruktør og jeg ved at grundet ham og hans crew har jeg forudsætningerne for ikke at bare blive en dygtig dykkerinstruktør i Danmark, men i hele verden. Jeg ved at pga. Morten, at jeg har mulighed for at blive en del af de bedste instruktører, som kommer til at uddanne dygtige og sikre kursister i fremtiden.

Jeg vil klart anbefale Morten som CD til alle som har interesse. Han sørger for at du har værktøjerne til at blive den bedste og mest kompetente dykkerinstruktør.

Annelie Lövgren – PADI Course Director / PADI Examiner

Morten has excelled in his role as dive proffessional as well as he has excelled my expectations since the first time I meet him when he did his instructor examination.

Morten has helped out during examinations and is taking on all tasks with a positive energy and a smile. His personality and engaging personal style enables him to interact effectively with candidates and staff. Morten is very well organized and keeps track of the details necessary to coordinate all activities.

I am confident that he will be a valuable Course Director for PADI.

I volunteered to write this recommendation for Morten because I am very grateful for his help during examinations and is very confident that he has the intelligence, work ethic and communications skills and of course diving skills to become a successful Course Director.

Please feel free to contact me if you have any questions!

Panagiotis Niflis

IDCS – Owner & Manager of Bluefindivers Naxos Greece

Morten Steen had cooperation with bluefindivers two times for a month each time.

Unfortunately the period is too short because Mr Steen is working full time back to Denmark. We wished that he could stay longer .

He is hard worker, team player, excellent instructor, excellent diver, always in good mood, never late, well organized e.t.c

E.t.c means there is nothing bad I could say about him , he is a very rare and special person.

Brian Dyg Arp – IDC Kandidat Oktober 2016

Jeg tog i juni måned et IDC hos Kingfish
CD var Morten Steen og hans IDC staff var Rene Johansen, Thomas Ryge og Kim Henriksen  

Om selve kurset: Meget velstruktureret og med et uhyre målrettet indhold. Der blev samtidig arbejdet med hver af os kursister på et meget personligt plan. Jeg kan uden at ryste på hånden sige, at det er det mest givtige kursus jeg nogensinde har deltaget i (og jeg har en del på CV’et) både fagligt og personligt.

Om CD Morten Steen: Jeg tror ikke Morten sov i juni måned. Sådan føltes det ikke. Han var fra starten meget grundigt forberedt, men under kurset og mellem kursusgangene var han altid tilgængelig for hjælp og justerede løbende materialet, så det connectede mest muligt med alle kursister, på netop deres indlæringsmodus.

Om IDC Staff: De tre staffere supplerende hinanden og CD på aller ypperligste vis. De udviste den præcist afmålte balance mellem at være hjælpsomme og være faciliterende for egen-læring hos os kursister. De var helt sikkert limen der fik dette hyperintensive kursus til at gå op i en højere enhed.

Både Kingfish og CD samr IDC staff får mine varmeste anbefalinger.